Är på blogg humör

SÅ nu tänkte jag skriva om alla hästar (egentligen ponnysar) som jag provridit. Enjoy ;) Tar dem i ordning som jag provred dem, totalt är det 9.

Pinoccio:
D ponny fux valack född 1996. Tävlad upp till FEI nivå. Pigg arbetsvillig ponny med bra steg, luftiga gångarter, en riktig läromästare! Dock så var det en annan tjej som köpte honom, han skulle nämligen lånas ut på foder först och främst i 2 månader innan köp och det var ungefär det vi också ville men är inte så ledsen över att det inte blev just pinoccio.

Lambick:
Maxad D ponny valack, skäck född 2000. Tävlad LB/LB fast mera inriktad hoppning. Svår att rida inte riktigt en läromästare och en häst som jag kan vidare utveckla dressyren på. Han var riktigt söt och gosig fast det skulle kräva alldeles för mycket jobb från min sida och jag känner att jag inte är redo för det än.

Ciquita:
Ja, vart ska man börja?? Sto född 2004 brun, Sv ridponny, arab-new forest-halvblod. Tävlad LB hoppning utb LB dressyr ej tävlad det bara. Fölade när hon var 5, e: Minotaurus. Vi fick henne på foder i 3 månader (vi hade såklart provridit henne). Hon var ngt segare typ av häst, mycket jobb, riktigt söt fin häst och go personlighet men inte alltid den bästa att rida ut eller hoppa med. Lite nervig ibland för helt ofarliga saker, kunde få försig lite lustiga saker sedan låg jag på backen. Så vi tog beslutet att lämna tillbaka henne sorgligt nog. Jag ville verkligen fortsätta med henne och utvecklas och allt det där. Men så blev det inte och det var inte alls lätt att lämna tbx henne, orkar inte förklara så mkt vrf men jag behöver en annan mera utbildad häst till att börja med, säger alla jag pratat med och det är många!  Men tiden tillsammans med henne har gett mig enormt mycket nya kunskaper och även om det inte gick som jag hoppats var allt jobb värt. Har över 500 bilder men lägger bara upp de som fastnat.
<3

??:
Kommer inte ihåg namnet. Brun D ponny valack född 1996 New forest. Kvalat till SM (dressyr) och placeringar upp till Nationell nivå. En läromästare rakt igenom, bra luftiga gångarter. Det klickade aldrig riktigt mellan oss men förövrigt tror jag att han skulle kunnat lära mig mycket.??:
Ännu en som jag inte kommer ihåg namnet på hehe. D ponny Sto född 2002 Tysk imp. Skimmel. Tävlad LB/LB. En lite nättare modell  av de jag provridit med fint steg men alldeles för pigg. Väldigt känslig ponny så när hon sprang runt med mig och jag försökte stanna henne körde hon upp huvet ännu mera och bara sprang fortare och fortare. Det var faktiskt mera obehagligt än kul men stundtals då när vi hitta varandra lite mer vart hon rätt fin ändå.??:
Ett brunt sto född 2002 (samma ställe som den ovan) Tysk imp. kommer inte ihåg vilka klasser i dressyr som den tävlat men det var högre än skimmeln. Pigg men inte het ponny, den gick väldigt fint när jag gjorde rätt så att den förstod. Jag var väldigt intresserad av denna men när vi visade filmerna för en i stallet och min tränare var de lite osäkra med det här var den kommit ifrån och sådär och dom tyckte det var bättre att leta vidare såå... Men annars tyckte jag om den.Patch:
D ponny valack född 1999 skäck engelsk imp, tävlad L:A med placeringar (dressyr) men utb FEI, jag föll för honom nästan direkt! Han var sjukt mycket att hålla om, verkligen som en stor häst! Men enormt gullig och fin, Vi har provridit den 2 ggr nu, jag har ridit dressyr, ridit ut och hoppat mini kryss med den och det känns kanoners alltihopa! :D Speciellt i dressyren såklart, min tränare Åsa ska följa med nu på fredag när vi ska provrida den igen och efter det bestämmer vi oss, jag tycker verkligen om honom att rida och jag tror vi skulle kunna lära massvis av varandra! och vi har ju också visat filmerna såklart för både Åsa och massa andra och alla har tyckt att han skulle kanske vara ngt riktigt bra för just mig. Hihi och om nu det går bra med honom så blir han min den 15 April!!!! :D helt CRAZY så vi får hålla tummarna på att det funkar!!!

En mycket lovande tävlingsponny!. Hästar säljes

Linda:
Dagen efter första provridningen med Patch åkte vi till Örebro för att provrida ett svart D ponny sto född 2000, inte så mycket tävlad men utb LB och vissa moment i LA (dressyr). Jag tyckte väldigt mycket om hennes utseende, men självklart avgör det ingenting. Hon var väldigt spänd och hon jobbade inte ärligt genom ryggen, utan lyfte istället frambenen och bakbenen överdrivet högt upp men tog inte för sig riktigt framåt. Hon var väldigt pigg, inte helt igång heller men efter ett tag spände hon av lite mer och mer men det skulle kräva utbildning från min sida och jag känner att jag inte är redo för det steget än plus att jag vill njuta av mina ponnyår med tävling och sånt.

Oxford street:
Mörkbrun valack född 1998. Vanlig typisk opersonlig ponny, gjorde vad man en bad om men var ändå inge speciell... Hade vanligt steg och allt var mellanläge, vi klickade inte alls och hon som skulle visat upp honom vart sjuk så då fick jag värma upp och sådar och det tog inte lång tid innan jag visste att den inte var denna typ utav häst jag ville ha, eller som jag passade med helt enkelt. Det var absolut inget fel med ponnyn bara inte min typ utav häst.


RSS 2.0